Olivia Colman in cast van regiedebuut Maggie Gyllenhaal

Door ANP, woensdag 12 februari 2020 17:05, bron: ANP

Maggie Gyllenhaal heeft voor haar eerste film die ze gaat regisseren een sterrencast aan zich weten te binden. Oscar-winnares Olivia Colman, Dakota Johnson, Jessie Buckley en Peter Sarsgaard maken deel uit van de cast van de boekverfilming The Lost Daughter. Dit meldt Variety.

Gyllenhaal schreef zelf ook het script, dat is gebaseerd op het gelijknamige boek van Elena Ferrante. Olivia Colman speelt in de film een professor aan de universiteit die wordt geconfronteerd met de terugkeer van een psychologisch trauma als ze tijdens de zomervakantie een vrouw (Dakota Johnson) en diens dochter ontmoet.

Gyllenhaal: "Na het lezen van The Lost Daughter van Elena Ferrante was ik zowel in de war als getroost. Ik had meteen het gevoel dat deze ervaring zoveel intenser zou zijn in de bioscoop. Daar ging ik mee aan de slag." Het script gaat over de geheime waarheden over het moederschap, seksualiteit, vrouwelijkheid en verlangen. "Ik ben heel blij met deze dappere acteurs en filmmakers samen te werken."
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren