logo songteksten.net

In Onze Boerderij 3 praat Jaspers óók over boerenprotesten

KRO-NCRV komt komend seizoen met een nieuwe reeks van het programma Onze Boerderij. Presentatrice Yvon Jaspers zal in de derde serie wederom de "boerentrots" onder de aandacht brengen.

"Met alle agrarische ontwikkelingen is dat programma actueler dan ooit", stelt Jaspers donderdag in een interview op de website van de omroep. "Op het boerenerf zijn prachtige verhalen te vertellen over de liefde, maar inmiddels zijn we er goed van doordrongen dat er ook veel andere verhalen verteld moeten worden. Over hoe het leven van de boeren en de natuur er nu en in de toekomst uit zal zien. Dat gaat ons allemaal aan."

Een woordvoerder van KRO-NCRV bevestigt dat Jaspers in de nieuwe reeks ook in zal gaan op de stikstofcrisis en de boerenprotesten van de afgelopen maanden. "Over de vorm kunnen we nog niets zeggen omdat we nog niet zeker weten wanneer we met de uitzendingen beginnen. Maar het zijn zeker onderwerpen die de revue zullen passeren", aldus een zegsvrouw.

Alleen maar huilen

Jaspers liet zich de afgelopen maanden niet uit over de boerenprotesten. Zij stopte het afgelopen jaar met haar promotiewerkzaamheden voor ForFarmers, het grootste veevoederbedrijf van Europa. Zij kwam onder vuur te liggen omdat zij voor dit bedrijf ook de "boerentrots" onder de aandacht bracht, maar het Commissariaat van de Media oordeelde na onderzoek alleen dat KRO-NCRV onzorgvuldig was geweest in het beoordelen van de neventaken van de presentatrice.

In een interview met Pauw liet Jaspers weten zich van alle vragen over haar nevenfuncties "verrekte alleen" gevoeld te hebben. "Ik kon alleen maar huilen", bekende zij.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren