Zuid-Korea wil museum en standbeeld voor Parasite-regisseur

Door ANP, vrijdag 14 februari 2020 08:54, bron: ANP

Zuid-Korea wil regisseur Bong Joon Ho gaan eren met een museum en een standbeeld. Politici in de Zuid-Koreaanse stad Daegu hebben hier volgens The New York Times een serieus voorstel voor ingediend nadat de filmmaker zondag geschiedenis schreef. Zijn satirische thriller Parasite was de eerste niet-Engelstalige film ooit die de belangrijkste Oscar in de wacht sleepte.

Ook willen de bestuurders dat in een nieuwe wijk in de op drie na grootste stad van Zuid-Korea straten worden vernoemd naar films van Bong Joon Ho, zoals The Host, Mother en Memories of Murder. De 50-jarige Oscarwinnaar is geboren en getogen in Daegu.

Parasite gaat over een arm gezin dat op slinkse wijze een plek weet te bemachtigen in het leven van een steenrijke familie. De zwarte komedie won al tientallen prijzen, waaronder de prestigieuze Gouden Palm tijdens het festival van Cannes en de Golden Globe voor beste buitenlandse productie van het jaar. Ook won de Koreaanse film de publieksprijs van het IFFR in Rotterdam.

In Nederland trok de Oscarwinnaar tot nu toe 235.000 bezoekers. Het is daarmee de succesvolste Aziatische film ooit in Nederlandse bioscopen. Parasite is vanaf deze week in 155 zalen te zien; het aantal is verdrievoudigd door de Oscarwinst van afgelopen weekend.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren