logo songteksten.net

Nijenhuis vestigt record: twee films in bioscoop-top 10

Regisseur Johan Nijenhuis heeft binnen twee weken twee bioscoophits te pakken. Zowel zijn romantische komedie Onze Jongens in Miami als zijn Twentse tragikomedie De Beentjes van Sint Hildegard trekken momenteel volle zalen en staan hoog in de Nederlandse lijst met bioscoopcijfers.

Volgens het Nederlands Filmfestival is het nog nooit eerder voorgekomen dat een Nederlandse regisseur met twee titels tegelijkertijd in de top 10 stond. De Beentjes van Sint Hildegard kwam donderdag binnen op de eerste plek; Onze Jongens in Miami staat tot nu toe 181.000 bezoekers op de zesde plaats in de lijst.

Het is niet het eerste record dat ‘romkom’-koning Nijenhuis vestigt. Met in totaal vijftien Gouden Films in de afgelopen achttien jaar heeft de Twentse regisseur ook dat record stevig in handen. Zeven van zijn films behaalden tot nu toe ook Platina, wat betekent dat er meer dan 400.000 mensen heengingen. In een reactie stelt Nijenhuis vrijdag bescheiden "dat het ook een beetje toeval is. We hebben de films acht maanden na elkaar gedraaid. Het was geen opzet dat ze nu zo kort na elkaar in de bioscopen te zien zijn."

Vertrouwen van team

De regisseur vindt het vooral heel leuk dat beide films een heel ander publiek aanspreken. "Onze Jongens is leuk voor iedereen onder de veertig, De Beentjes doet het vooral goed bij mensen boven die leeftijd. En ik ben wel heel trots dat zeker die tweede film het ook zo goed doet buiten Twente. Dat ook de zalen in de Randstad vol zitten, verrast ook mij in zeer positieve zin."

Hij geniet er ook wel van dat eindelijk een film van zijn hand positieve recensies heeft gekregen. "Ik vind het heel leuk dat sommige critici wezen op mijn vakmanschap. Ik heb niet het idee dat ik dat voorheen niet bezat, maar in romantische komedies valt het blijkbaar minder op dan in een iets serieuzere film." Nijenhuis deelt bovendien de eer voor het record graag met het vaste team waarmee hij al jaren films maakt. "Het is fijn als mensen zoals mijn vaste producent Ingmar Menning mij altijd het vertrouwen geven om de dingen te doen die goed voelen. Zeker in het geval van De Beentjes, wat een ander soort film is dan ik normaal maak, hebben we toch best een groot risico genomen."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren