Boek Moeder van Glas van Roos Schlikker wordt theatervoorstelling

Door ANP, vrijdag 14 februari 2020 21:37, bron: ANP

Het boek Moeder van Glas van auteur en columnist Roos Schlikker wordt bewerkt tot een theatervoorstelling. Het verhaal over de bipolaire moeder van Roos wordt als monoloog gebracht door actrice Sandra Mattie. Het stuk gaat in oktober 2021 in première, maar in de laatste week van mei en de eerste week van juni zijn previews van de voorstelling te zien in Doetinchem, Zaandam, Nieuwegein, Rijswijk en Waalwijk.

Regisseur is Erris van Ginkel. Toen Roos in het EO-programma De laatste 24 uur door Erris werd verrast met een scène uit haar boek, gespeeld door actrice Sandra Mattie, maakte dat zo’n indruk dat ze besloten het stuk zelf op de planken te brengen.

De previews tussen 22 mei en 5 juni zijn bedoeld om de voorstelling uit te testen op publiek, om de voorstelling daarna eventueel te kunnen bijschaven. Aan iedere voorstelling gaat een inleiding van Roos en Erris vooraf en na afloop zullen zij vragen naar de mening van de bezoekers.

De monoloog is gebaseerd op het verhaal dat Roos over haar moeder optekende in haar boek. Roos mocht als kind veel; van de trap sjezen met een matras en kleien met een pakje boter. Mogelijk had ze de leukste mama van de straat, maar Roos leerde ook dat haar moeder een wankel leven leidde van psychisch ziek zijn. Als ze overlijdt na een val van een trap, gaat Roos op zoek naar de vrouw achter het masker en de ziekte.

Roos Schlikker en Erris van Ginkel schrijven al vijf jaar samen theatervoorstellingen. Moeder van Glas is het eerste stuk dat zij zelf produceren met Productiehuis Lente.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren