logo songteksten.net

Zangeres UIrikke voor Noorwegen naar Eurovisiesongfestival

Noorwegen stuurt zangeres Ulrikke Brandstorp (24) in mei naar het Eurovsiesongfestival in Rotterdam. Met haar lied Attention won ze zaterdagavond de finale van de nationale voorronde Melodi Grand Prix in Trondheim, waarin tien finalisten streden om een ticket naar Rotterdam.

De Noorse nationale finale kampte met technische problemen, waardoor het publiek niet kon stemmen. Een jury maakte daarom een selectie van de vier beste kandidaten. Uiteindelijk kwam Ulrikke als winnaar uit de bus. Ulrikke komt in Rotterdam in actie tijdens de eerste halve finale op 12 mei.

Ook Armenië en Litouwen kozen zaterdagavond hun kandidaten voor het songfestival. Armenië laat zich vertegenwoordigen door de Armeens-Griekse Athena Manoukian, de 25-jarige zangeres won zaterdagavond de nationale finale met haar lied Chains On You. In de Armeense nationale finale versloeg ze elf andere finalisten. Armenië is ingeloot voor de tweede halve finale op donderdag 14 mei.

In Litouwen viel de keuze op de band The Roop met het nummer On Fire. In de nationale finale van Litouwen streden acht acts om een ticket naar Rotterdam. The Roop komt in Rotterdam in actie tijdens de eerste halve finale op 12 mei.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren