Schrijver Nick Hornby waardeert 'gendertwist' in High Fidelity

Door ANP, zondag 16 februari 2020 17:16, views: 138, bron: ANP

De Britse schrijver Nick Hornby vindt het een verrassende wending dat in de nieuwe serie High Fidelity, naar zijn gelijknamige roman uit 1995, het hoofdpersonage een vrouw is. De auteur vond het vooral gaaf om te horen dat Zoë Kravitz de hoofdrol speelt van Rob, het personage dat in zijn boek een man is.

"Ik vond het enorm cool, al helemaal toen ik hoorde wie de vrouw zou zijn", blikt Nick terug in The New York Post. "Ik vond het nooit per se een verhaal over mannen. Ik vond het meer gaan over muziek en relaties."

De serie is sinds vrijdag te zien op streamingdienst Hulu. High Fidelity werd in 2000 al verfilmd, in die versie speelt John Cusack de rol van Rob. Ook Lisa Bonet, de ex van Lenny Kravitz en moeder van Zoë, was in die komedie te zien.

High Fidelity vertelt het verhaal van groot muziekfan Rob, die zijn eigen platenzaak heeft en dol is op het maken van top 5-lijstjes. Nadat weer een relatie is gestrand, kiest hij de vijf heftigste breuken uit en gaat hij langs bij de exen om te kijken waar het is misgegaan.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren