logo songteksten.net

Jury overlegt over schuld Harvey Weinstein

De jury in de zaak tegen Harvey Weinstein gaat dinsdag in beraad over de vraag of de filmmagnaat schuldig is aan de strafbare feiten die hem ten laste worden gelegd. Als de vijf vrouwen en zeven mannen in de jury Weinstein schuldig bevinden kan hij worden veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf.

De 67-jarige Weinstein zou zijn macht als producent hebben misbruikt om meer dan honderd vrouwen binnen de filmwereld seksueel te misbruiken. Dat deed hij volgens de aanklager als "een roofdier". In dit proces gaat het om de vermeende verkrachtingen van Jessica Mann in 2013 en tv-assistente Miriam Haley in de zomer van 2006. Mann wilde actrice worden en Haley werkte aan de productie van de tv-serie Project Runway.

Het bereiken van een vonnis zal niet eenvoudig zijn. Zo werd de jury het in het eerste proces tegen Bill Cosby, wiens vervolging vaak wordt vergeleken met die van Weinstein, na zes slopende dagen van beraadslaging nog steeds niet eens. Hij werd uiteindelijk na een tweede behandeling van de zaak veroordeeld tot drie tot tien jaar cel.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren