logo songteksten.net

RTL-presentator Robbie Kammeijer speelt Skyfall op orgel

De favoriete hobby van Robbie Kammeijer is orgel spelen. Dat bekende de Editie NL- en RTL Nieuws-presentator dinsdag in een interview op NPO Radio 2.

De 28-jarige journalist probeert naar eigen zeggen vooral niet alleen "de traditionele klassiekers als Bach, Mozart en Beethoven" te spelen, maar ook af en toe iets opvallends. "Het eerste nummer waarvan ik dacht ‘dat zal ook tof op het orgel zijn’ was Skyfall van Adele. Let eens op de baslijn, dat klinkt echt fantastisch op een orgel."

Kammeijer kwam via de kerk en muziekles op school in contact met het ongebruikelijke instrument. "Net toen ik twijfelde of ik het écht leuk vond, bleek ik er geld mee te kunnen verdienen en ging ik op bruiloften en begrafenissen spelen", bekende hij in WNL-programma ‘t Wordt nu laat.

Treinspotten

Een andere ‘nederige hobby’ noemt de RTL-presentator treinspotten. "Als kind heb ik uren langs de spoorweg gestaan om mooie treinen te zien passeren", vertelde hij geestdriftig. "Het is een familietrekje, mijn opa werkte bij het spoor. Ik heb de deur bij het spoorwegmuseum in Utrecht vroeger platgelopen en filmde met een oude camera treinstellen waarvan alleen ik zag wat er zo bijzonder aan was."

Ook praatte Kammeijer openhartig over zijn coming-out op zijn 24e. "Ik was al best oud", erkende hij. "Maar ik was er eerder nog niet klaar voor; ik was bang hoe mensen zouden reageren, hoewel iedereen het natuurlijk al lang en breed wist. Zelfs voor mijn oma was het geen verrassing meer." Spijt van zijn late openbaring heeft de oud-Jeugdjournaal-presentator echter niet. "Ik zat goed in mijn vel, had een fijne baan en huis, had geen zorgen in mijn hoofd. Bepaal voor zo’n beslissing gewoon lekker zelf het juiste moment."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren