Daniel Craig houdt niet van de term 'Bond-girls'

Door ANP, vrijdag 21 februari 2020 18:48, bron: ANP

Daniel Craig vindt het maar niks dat de liefjes van 007 'Bond-girls' worden genoemd. De 51-jarige acteur, die vijf keer in de huid kroop van James Bond, omschrijft de vrouwen in de films zelf dan ook niet zo. Dat vertelt hij in het tijdschrift Vanity Fair.

Wat de reden is dat Daniel de term zelf niet gebruikt voor zijn tegenspeelsters legt hij niet uit. "Het is gewoon dat ik geen serieus gesprek met iemand kan voeren als er wordt gesproken over Bond-girls."

De acteur weet waar hij het over heeft. Daniel is met de aankomende film No Time to Die de 'langstzittende' Bond sinds de eerste film uit 1962. Hij speelde de beroemde spion vijf keer in een tijdspanne van meer dan veertien jaar. Zijn debuut maakte hij in 2006 met Casino Royale, daarna volgden Quantum of Solace (2008), Skyfall (2012) en Spectre (2015).

Na No Time to Die, die in april verschijnt, is Daniel klaar met 007. De acteur vertelde eerder dat het zijn laatste film wordt. "Het is een van de meest intense en bevredigende dingen die ik ooit heb gedaan, maar het vreet energie en ik word ouder."
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren