Loïs Dols de Jong in de prijzen op Londens filmfestival

Door ANP, maandag 24 februari 2020 11:23, views: 24, bron: ANP

Loïs Dols de Jong is tijdens het Londense That Film Festival in de prijzen gevallen met haar eindexamenfilm El Muerto. De prijs bestaat onder andere uit een toezegging van een budget van 1 miljoen pond (bijna 1,2 miljoen euro) voor de ontwikkeling van een nieuwe speelfilm.

Om in aanmerking te komen voor de hoofdprijs kregen twintig kandidaten opdracht een film te produceren gebaseerd op hetzelfde vier pagina’s tellende scenario. "Het is unreal", aldus de 30-jarige Loïs. "Ik had die finaleopdracht bijna niet voltooid, omdat ik geen financiële middelen had en dacht dat ik om die reden geen kans maakte. Ik ging eigenlijk naar het festival om nieuwe contacten op te bouwen."

Wat Loïs met het gewonnen geldbedrag gaat doen weet ze nog niet. "Het mag een lange versie worden van El Muerto, maar ook een compleet nieuwe productie. De enige eis is dat het een Engelstalige productie moet worden, dus ik zet in op een Nederlands-Engelse coproductie."

Loïs Dols de Jong is vooral bekend van haar hoofdrol in de speelfilm Het Leven uit een Dag waarin ze met Matthijs van de Sande Bakhuyzen speelde.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren

Gekoppelde artiesten