Muzikant Blommaert wint journalistieke Golsteijn-prijs 2020

Door ANP, maandag 24 februari 2020 18:42, views: 98, bron: ANP

Corto Blommaert, bassist en medeoprichter van de Nederlandse psychedelische garagerockband Mozes and the Firstborn, heeft de Jip Golsteijn Journalistiekprijs 2020 gewonnen. Blommaert krijgt de prijs voor zijn reportage Mozes on the Road die in juni 2019 in de Volkskrant is gepubliceerd.

De jury prijst de reportage onder meer om de "jongensboekromantiek versus dikwijls ontgoochelende realiteit" en de "prachtige taalvondsten". Blommaert ontving de prijs maandag in Paradiso.

De Jip Golsteijn Journalistiekprijs is een tweejaarlijkse prijs voor bijzondere journalistieke prestaties op cultureel gebied. Twee jaar geleden ging de prijs naar Thomas Snoeijs voor zijn dubbelinterview met Josh Homme en Iggy Pop in muziekblad OOR.

De prijs is ingesteld na het overlijden van Jip Golsteijn op 22 februari 2002. Hij was tot aan zijn dood een populaire cultuurjournalist en interviewde duizenden popsterren, schrijvers, acteurs en regisseurs. Aan de prijs is een oorkonde en een geldbedrag van 2500 euro verbonden.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren