logo songteksten.net

Bakker verdacht van verkrachten minderjarigen

(Novum) - Keith Bakker wordt verdacht van verkrachting van ten minste zes vrouwen, onder wie twee minderjarige meisjes. De verslavingsgoeroe, die donderdag voor de rechter verschijnt tijdens een pro-formazitting, zou seksueel misbruik hebben gepleegd met negen ex-cliƫnten.

De verdenking van verkrachting blijkt uit de tenlastelegging van het Openbaar Ministerie. Daarnaast zou Bakker misbruik hebben gemaakt van zijn positie als hulpverlener en dreigde hij met represailles als de vrouwen hun mond voorbij zouden praten. Hij zei onder meer contacten te hebben met criminelen en de Hells Angels.

De handelingen met de vrouwen vonden plaats tussen maart vorig jaar en januari dit jaar. In december raakte hij voor het eerst in opspraak wegens seksuele handelingen met cliƫnten. Hij zou zowel handelingen bij de vrouwen hebben verricht als andersom.

Het voorarrest van Bakker verloopt eind deze week. Met een pro-formazitting kan worden voorkomen dat hij tijdens het onderzoek op vrije voeten komt. Eerder ging hij in beroep tegen verlenging van zijn voorarrest, maar dat werd afgewezen wegens vluchtgevaar.

De 50-jarige Bakker meldde zich eind april bij de politie, waar hij werd gearresteerd. Sindsdien zit hij achter de tralies. Eind mei mocht hij even weg vanwege de geboorte van zijn tweeling.

Op 18 augustus verschijnt Bakker opnieuw voor de rechter tijdens een regiezitting. Daarbij worden de wensen van het Openbaar Ministerie en de verdediging over de voortgang van het onderzoek kenbaar gemaakt.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren