logo songteksten.net

Slachtoffer Kevin Spacey: ik hoop dat zaak Weinstein deuren opent

Anthony Rapp, die zich als een van de eerste mannen uitsprak in de #MeToo beweging, zegt niet verrast te zijn dat Harvey Weinstein schuldig is bevonden aan twee van de vijf seksuele vergrijpen waarvoor hij werd aangeklaagd. Rapp hoopt dat deze uitspraak leidt tot het opsporen en aanklagen van meerdere 'seksuele' daders, meldt Variety.

Hoewel Rapp het een goede zaak vindt dat Weinstein is aangepakt en veroordeeld, is hij er vooralsnog niet zeker van dat dit gaat leiden tot meer soortgelijke veroordelingen in bijvoorbeeld Los Angeles, waar de eens zo gevierde producent ook aardig wat aanklachten tegen hem heeft lopen. "Over het algemeen zijn dit soort zaken niet makkelijk te behandelen. Dus het feit dat hij wél veroordeeld is, doet me deugd. Ik ben blij dat het recht in deze zaak heeft gezegevierd. Het voelt als gerechtigheid en opluchting tegelijkertijd. Dat zo'n machtige man, met zoveel geld en invloedrijke vrienden, uiteindelijk toch berecht wordt, dat is heel opmerkelijk."

Rapp beschuldigde Spacey er in oktober 2017 van hem als 14-jarige jongen seksueel onheus bejegend te hebben op een feestje.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren