logo songteksten.net

Cowboyhoed John Lennon geveild

(Novum) - Opnieuw gaat een kledingstuk van John Lennon onder de hamer. De cowboyhoed die de ex-Beatle droeg tijdens een toer van de Beatles wordt volgende week dinsdag geveild. Het hoofddeksel levert naar verwachting achtduizend pond op.

Lennon gaf de hoed in de jaren zestig aan zijn oom Charlie, die het doorverkocht aan de Amerikaan Larry Warren. "Ik kende Charlie goed", vertelt de in Liverpool woonachtige Warren aan de Britse krant The Guardian. "Hij wilde er geen geld voor hebben, maar ik stond erop."

Lennon droeg de cowboyhoed in 1965 tijdens een Amerikaanse toer. "Volgens mij hadden ze er allemaal eentje", zegt Warren, verwijzend naar de drie overige Beatles. Lennon gaf het hoofddeksel twee jaar later aan zijn oom, die dol was op westerns.

Naast de hoed had Warren een speelgoedpistool en een zonnebril van Lennon in zijn bezit. Ook die worden geveild. De Italiaanse zonnebril levert naar verwachting vierduizend pond op.

De voorwerpen worden op 9 augustus geveild. Eerder dit jaar werd een pak van Lennon verkocht voor 46 duizend dollar, de helft minder dan verwacht.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren