Hugo Kennis verslikt zich ernstig tijdens 5 Uur Live

Door ANP, donderdag 27 februari 2020 19:47, views: 54, bron: ANP

Tv-kok Hugo Kennis verslikte zich donderdag ernstig tijdens het koken in de uitzending van 5 Uur Live. Achter de schermen moest de crew de heimlichgreep toepassen. Na vijf pogingen lukte dat, vertelde Hugo in RTL Boulevard.

Hugo vertelde dat hij zich verslikte tijdens het bereiden van een gekruide Japanse rijstbal. "Ik probeerde een stukje norivel van mijn vinger af te blazen. Dat zijn hele droge vellen en als ze nat worden zuigen ze water op. Ik wilde inademen en ik ademde die norivel in. Die schiet in mijn luchtpijp. Ik dacht, we zijn live en ik ga niet moeilijk doen. Ik probeerde het weg te slikken en dat duurde een aantal minuten, dat ik geen lucht meer kreeg. Toen heb ik mezelf tegen het aanrecht aangegooid, om een soort van heimlich te doen. Toen ging het echt mis."

Kijkers zagen hoe de tv-kok snel de set verliet, presentatrice Daphne Bunskoek verbouwereerd achterlatend. "Ik ben naar achteren gerend. Gelukkig was daar mijn visagiste die letterlijk de heimlichmanoeuvre toepaste en na vijf pogingen kwam het los. Toen ben ik out gegaan, want ik had iets te lang geen zuurstof gehad. Na een half uurtje was ik er weer hoor."

Hugo heeft na de uitzending geen arts meer bezocht. "Het gaat weer beter".
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren