Matthijs van Nieuwkerk krijgt spontaan award tijdens DWDD

Door ANP, donderdag 27 februari 2020 20:32, views: 166, bron: ANP

Matthijs van Nieuwkerk kreeg donderdagavond totaal onverwachtse gasten aan zijn tafel die de uitzending van De Wereld Draait Door verstoorden omdat ze Matthijs een zelfgemaakte award kwamen overhandigen.

De mannen kwamen uit het publiek naar de tafel tijdens een aankondiging van Matthijs die met Mart Smeets wilde praten over wielrennen. De mannen stelden zich voor als de Bondgenoten en droegen een T-shirt met daarop daarop een portret van Matthijs. "We willen je ontzettend bedanken voor alle jaren prachtige televisie en daarom krijg je van ons een zelfgemaakte oeuvre-award."

Matthijs reageerde verbouwereerd en nam de trofee, een afstandsbediening op een voetje, trots in ontvangst. "Ik heb geen idee wie jullie zijn, dit stel ik zeer op prijs." En tegen tafeldame Antoinette Scheulderman merkte hij op: "Die heb ik toch maar mooi in mijn zak."

Matthijs kondigde op 12 februari aan te zullen stoppen met de talkshow. Dat betekent na 15 jaar ook het einde van het programma. Van Nieuwkerk wil wat anders, maar blijft wel bij de publieke omroep. Hij mag een programma gaan maken op zaterdagavond. Op 27 maart is de laatste DWDD.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren