Roy Donders lichtelijk in paniek nu coronavirus in 'zijn' stad is

Door ANP, donderdag 27 februari 2020 23:24, views: 36, bron: ANP

De schrik zit er bij Roy Donders goed in nu het coronavirus ook in Nederland is aangetroffen. Donderdagavond werd bekend dat een besmette man in het ziekenhuis in Tilburg ligt, de stad waar Roy en zijn hele familie wonen.

"Mijn zus appte me en mijn vriendinnen appten me, heel Tilburg is lichtelijk in paniek", aldus de 'Stylist van het Zuiden' tegenover Shownieuws. Voor Roy komt het nu allemaal wel heel dichtbij. "Ik heb ook een vriendinnetje in het ziekenhuis liggen, dus wij zijn allemaal ook best vaak op het ziekenhuis nu."

Toch maakt Roy zich nog geen al te grote zorgen. "Diegene die op is genomen ligt in het TweeSteden Ziekenhuis en die ligt volgens mij lekker in quarantaine, dus wat dat betreft is er nog niet zoveel aan de hand. Maar het is wel schrikken als je opeen zo'n bericht krijgt dat er in je woonplaats iemand is die het heeft, ja."

Handen geschud

Bang dat het virus, dat wereldwijd al 2800 levens eiste, ook in de familie Donders toeslaat, is Roy vooralsnog niet. "Op dit moment ligt er gelukkig niemand in het ziekenhuis van mijn familie, dus wat dat betreft komt het allemaal wel goed. Maar het is wel schrikken, want het is natuurlijk wel je eigen stad. Maar ik ben niet bang dat mijn moeder of mijn zus of wie dan ook ineens het coronavirus krijgt."

Ook Patty Brard maakt zich nog niet al te druk om het virus nu het Nederland heeft bereikt. Zij was donderdag op de huishoudbeurs waar ze talloze malen op de foto ging met fans. "Het waren honderden telefoons die heen en weer gaan. En ik heb alleen maar handen geschud. Als er iemand in quarantaine moet, dan ben ik het", grapte Patty in de talkshow Jinek.

Ook Jeroen van Koningsbrugge, die eveneens bij Jinek zat, houdt het hoofd koel. "Nee, ik laat me niet beïnvloeden. Je kunt je zorgen maken, maar dan kun je je over alles zorgen maken."
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren