De Toreador zorgt voor eerste carnavalshit in zes jaar

Door ANP, vrijdag 28 februari 2020 14:53, views: 45, bron: ANP

Voor het eerst in jaren heeft de viering van carnaval weer een echte hit opgeleverd. De Toreador van Opgeblazen en Wilbert Pigmans was vorige week veruit de populairste carnavalskraker en dat zorgt ervoor dat het feestlied een flinke sprong in de Single Top 100 maakt: van 26 naar 3.

De laatste keer dat een carnavalshit de top 10 bereikte was in 2014. Die eer ging toen naar de Gebroeders Ko en La Bamba die met het nummer Drink Als Een Prins een weekje op 7 stonden. Een carnavalskraker op nummer 1 gebeurde in 2009 voor het laatst, toen André van Duin feestvierend Nederland trakteerde op zijn Balletjes van de Koningin.

Andere carnavals- en feestliedjes in de lijst van deze week zijn Handjes Handjes Bloemetjesgordijn van Lamme Frans (70) en Links Rechts van Snollebollekes (77).

De nummer 1 blijft in handen van The Weeknd. Blinding Lights voert de lijst voor de vierde week aan, Snelle is met Smoorverliefd opnieuw de runner-up.

Singles Top 10 week 9

(notering, tussen haakjes notering vorige week, artiest, single o.b.v. Single Top 100 samengesteld door GfK Dutch Charts)

1. (1) The Weeknd - Blinding Lights

2. (2) Snelle - Smoorverliefd

3. (26) Opgeblazen feat. Wilbert Pigmans - De Toreador

4. (5) Justin Bieber feat. Quavo - Intentions

5. (4) Yxng LE & Frenna - Wat is je naam

6. (3) Billie Eilish - No Time To Die

7. (7) Emma Heesters & Rolf Sanchez - Pa olvidarte

8. (9) Dua Lipa - Don't Start Now

9. (6) Tones And I - Dance Monkey

10. (8) Lewis Capaldi - Before You Go
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren