Sophia wint The Voice of Holland 2020

Door ANP, vrijdag 28 februari 2020 22:48, bron: ANP

Sophia Kruithof heeft vrijdagavond The Voice of Holland gewonnen. De winnares uit het team van Anouk ging met een platencontract, een auto en een bedrag van 50.000 euro naar huis. Stef Classens eindigde als tweede. Eerder op de avond vielen Daphne van Ditshuizen uit Team Ali B en Emma Boertien uit Team Waylon af.

"Wow dank jullie wel", zei de winnares, die het publiek overtuigde met haar zelfgeschreven single Alaska. Sophia woont op een boerderij met paarden in Weesp. Ze is slechts 17 jaar, maar leeft voor de muziek. Ze is er zelfs voor met hockey gestopt. Ze volgt zanglessen en doet elk jaar mee aan de theatervoorstelling op school. Nu ze bijna klaar is met school, hoopt ze haar droom na te kunnen jagen: een carrière in de muziek.

Haar coach Anouk is supertrots. "Ze heeft het hartstikke goed gedaan, ze is gewoon een natuurtalent", reageerde Anouk. "Ik heb er weinig aan hoeven doen. Ze heeft het echt verdiend. Ze heeft een bijzondere stem. Hoelang duurde het ook alweer voordat ik mijn stoel had gedraaid tijdens haar auditie? Drie seconden, there you go."
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren