logo songteksten.net

Sterren reageren op einde race Buttigieg

Een aantal Hollywoodsterren heeft zondagavond Pete Buttigieg bedankt voor zijn inzet het afgelopen jaar. De Democraat stapte zondag uit de presidentsrace.

Buttigieg was tot voor kort burgemeester van de plaats South Bend, en kreeg daardoor de bijnaam 'Mayor Pete'. Hij is getrouwd met een man en was de eerste openlijk homoseksuele presidentskandidaat. Billy Eichner bedankte de politicus en diens echtgenoot Chasten op Twitter. "Als iemand die te maken heeft gehad met beperkte mogelijkheden in mijn vakgebied voordat homoseksualiteit daar welkom was, ben ik dankbaar dat Pete en Chasten Buttigieg dat nadeel en aannames hebben genegeerd, en een pad hebben aangelegd voor LHBTQ'ers in de politiek dat eerder simpelweg niet bestond."

George Takei twitterde: "Ik ben trots op Mayor Pete en wat hij heeft bereikt. Ik zie hem eens het Witte Huis halen." Mia Farrow liet Buttigieg via Twitter weten: "Je bent een inspiratie. Kom alsjeblieft terug voor de volgende verkiezingen."

Tijdens zijn race om het presidentschap kon Buttigieg rekenen op steun van een aardig aantal Hollywoodsterren. Onder meer Jennifer Aniston, Gwyneth Paltrow, Kevin Costner, Lee Daniels, Robert De Niro, Sharon Stone, Michael J. Fox en Seth MacFarlane lieten eerder weten achter de kandidaat te staan.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren