logo songteksten.net

Ook TikTok niet naar South By Southwest

Na Twitter en Facebook komt ook TikTok niet naar festival South By Southwest (SXSW) in de Texaanse hoofdstad Austin. Net als bij de andere techbedrijven is angst voor het coronavirus de reden, zo meldt Rolling Stone.

"Alhoewel we denken dat het risico relatief klein is, nemen we het zekere voor het onzekere. De veiligheid van ons team, partners, artiesten en merken gaat voor", aldus het bedrijf in een statement aan het blad.

Het tiendaagse muziek- film- en mediafestival gaat op 13 maart van start. Ruim 20.000 mensen hebben een online petitie ondertekend waarin zij de organisatie oproepen het evenement af te blazen vanwege het risico dat het bij elkaar komen van zo'n 230.000 mensen met zich mee zou brengen.

Hoewel verschillende wereldwijde events, waaronder het Mobile World Congress in Barcelona en Disney+'s lanceringsevenement in Europa, zijn afgelast na de wereldwijde uitbraak, zijn de organisatoren van plan om SXSW wel door te laten gaan. "Op basis van gesprekken met en aanbevelingen van de gezondheidsautoriteiten in Austin, vindt het festival in 2020 gewoon plaats. De gezondheid en veiligheid van onze bezoekers, staf en vrijwilligers blijven onze grootste prioriteit", aldus de organisatie op de website.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren