logo songteksten.net

Dixie Chicks brengen na 14 jaar nieuw album uit

Countrytrio Dixie Chicks heeft woensdagavond Gaslighter uitgebracht, de eerste single van het langverwachte vijfde studioalbum met dezelfde naam. Het is bijna veertien jaar geleden dat Natalie Maines, Emily Robison en Martie Maguire met een plaat kwamen. Ook singer-songwriter Jack Antanoff werkte mee aan het album, dat op 1 mei uitkomt.

De nieuwe single Gaslighter is een opzwepend countrynummer en de tekst ervan verwijst naar 'gaslighting', een vorm van manipulatie met als doel mensen te laten twijfelen aan hun eigen gezonde verstand. De persoon die de manipulatie uitvoert, de 'gaslighter', probeert zo de ander afhankelijk van hem of haar te maken. De bijbehorende video van het nummer haakt met historische fragmenten in op de wereldwijde vrouwenbeweging.

De Dixie Chicks maakten vorig jaar al een onverwachte comeback met hun bijdrage aan het nummer Soon You’ll Get Better van Taylor Swift. Dat nummer leverde hen voor het eerst in tien jaar weer een plek in de hitlijsten op.

De Texaanse band raakte in 2003 in opspraak, nadat de leden zich tijdens een concert in Londen hadden uitgesproken tegen de op handen zijnde oorlog in Irak. "We willen deze oorlog en dit geweld niet. We schamen ons ervoor dat de president van de Verenigde Staten uit Texas komt", riep Maines toen tegen het publiek over George W. Bush. Dat zorgde ervoor dat verschillende conservatieve groeperingen opriepen tot een boycot van de band. Ook kreeg Maines doodsbedreigingen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren