logo songteksten.net

Rob Kemps van Snollebollekes schreef boek ‘omdat het leuk is’

Hoewel hij nationale bekendheid heeft als de hossende frontman van de Brabantse feestact Snollebollekes, is Rob Kemps veel meer dan de man die alleen maar ‘van links naar rechts’ brult. Daarom heeft de entertainer - vooral ook omdat hij het leuk vond - het boek Randverschijnselen geschreven, om de andere kant van zichzelf te laten zien.

Die andere kant lijkt een groot contrast met hoe hij op het podium druk staat te springen. Rob heeft namelijk een enorme passie voor bijvoorbeeld de muziek van Jacques Brel en Eddy Wally. Ook heeft hij veel interesse in de Parijse begraafplaats Père Lachaise, waar hij geregeld naartoe gaat en mensen zelfs rondleidt. De Snollebollekes-frontman legt in gesprek met BuzzE uit hoe hij die vele kanten van zichzelf in zijn boek heeft geprobeerd te vatten en wat de lezer daar aan heeft.

"Ik wil wel de luchtigheid erin houden", zegt Rob. "De lezer moet niks, maar het zou leuk zijn als mensen Brel en Wally opzoeken, maar ik wil dat niet met een wijzend vingertje doen." Entertainen en verhalen vertellen is wat hij het liefste doet. Het moet leuk zijn, dat is zijn drijfveer. "Al zou ik 0 boeken verkopen, ik heb wel plezier gehad en daar gaat het om. Als mensen er maar iets van opsteken."

Père Lachaise

In eerste instantie wilde Rob een boek schrijven met enkel verhalen over de beroemde begraafplaats in Parijs waar grootheden als Oscar Wilde, Édith Piaf en Jim Morrison begraven zijn. Een boek met verhalen over alleen Père Lachaise komt er wel, benadrukt Rob. "Maar ik ga dat lekker op m’n gemak doen, niet geforceerd."

Al sinds hij tien jaar geleden naar Parijs ging om Frans te leren, zodat hij de teksten van Brel beter kon verstaan, komt Rob op Père Lachaise. Hij geeft er zelfs spontaan gratis rondleidingen aan andere toeristen. "Ik heb geen Frans uiterlijk, maar soms vragen mensen wel aan mij wie waar ligt begraven. Dan kan ik dat aanwijzen, maar ik kan ook even met ze meelopen." Daar verdient hij soms zelfs ook nog iets aan. "De ene dag 45 euro, de andere dag 8 euro en dan weer een dag helemaal niks. Daar koop ik dan een broodje van en dan is het goed."

Randverschijnselen is vanaf vrijdag verkrijgbaar.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren