Concerten Andrea Bocelli uitgesteld vanwege coronavirus

Door ANP, vrijdag 6 maart 2020 11:36, bron: ANP

Het concert dat de Italiaanse tenor Andrea Bocelli op 19 maart in Parijs zou geven, is afgelast vanwege het coronavirus. Vrijwel alle grote evenementen in Frankrijk zijn afgelast. Ook een concert dat Bocelli in Antwerpen zou geven, op 21 maart in het Sportpaleis, gaat niet door.

De show in België wordt om "logistieke redenen" verplaatst naar 9 juni, liet concertorganisator Gracia Live vrijdag weten aan persbureau Belga. "Het gaat om een grote productie, waardoor de organisatie van het concert in het Sportpaleis samenhangt met dat in Parijs." Tickets blijven geldig voor de nieuwe datum.

Voor Parijs is nog geen nieuwe datum geprikt. De beslissing is volgens Belga niet gebaseerd op de situatie rond het coronavirus in Italië, het thuisland van de tenor. Maar wel op het recente verbod van de Franse regering om bijeenkomsten te organiseren waar meer dan 5000 mensen op afkomen. Om die reden gaat het concert van Bocelli in Parijs niet door, wat ook invloed heeft op de rest van zijn tourschema.

Vakantie

In heel Europa worden evenementen en concerten afgezegd vanwege het coronavirus. Fans van de Amerikaanse metalband Tool die vrijdag een concert in de Nieuw-Zeelandse stad Christchurch bijwoonden, zijn mogelijk blootgesteld aan het coronavirus. De vierde persoon in Nieuw-Zeeland bij wie het gevreesde virus is geconstateerd, was vrijdagavond aanwezig bij het concert. Alle 12.000 bezoekers van het concert moeten zeer alert zijn op symptomen.

De vierde Nieuw-Zeelander bij wie het virus is geconstateerd, was op vakantie geweest in Noord-Italië. Hij zit nu twee weken in quarantaine.

Eerder deze week besloten de makers van de nieuwe James Bond-film No Time To Die de release zeker een half jaar uit te stellen. Ook dreigt het Filmfestival van Cannes, half mei, te worden afgelast vanwege het virus. In Nederland zijn tot nu toe nog geen grote evenementen afgelast.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren

Gekoppelde artiesten