logo songteksten.net

John Legend stopt als stem van Google Assistant

Voor wie John Legend nog niet om een serenade heeft gevraagd via Google Assistant, heeft daar tot 23 maart de tijd voor. Het techbedrijf kondigde vrijdag namelijk aan dat de muzikant over een paar weken stopt als stem van de virtuele assistent, bijna een jaar nadat hij beschikbaar kwam. Het was vanaf het begin al de bedoeling dat zijn stemgeluid voor een bepaalde tijd beschikbaar zou zijn in de app.

Johns stem is te horen bij een bepaald aantal zoekvragen, zoals het weerbericht en vragen die specifiek voor hem ontworpen zijn. Zo kan hij Happy Birthday zingen, met een zachte stem "good morning" zeggen en wat vertellen over zijn favoriete muziek. Om zijn stem te activeren, moet tegen de Google Assistant gezegd worden: "Hey Google, talk like a Legend".

Google Assistant is een app die via spraakherkenning ingezet kan worden om bijvoorbeeld je planning te beheren, je te helpen bij dagelijkse taken of het bedienen van smarthome-apparaten. Een andere bekende stem die te horen is in de app is die van comedian en actrice Issa Rae. Het bedrijf heeft niet gezegd of het haar stem ook gaat verwijderen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren