logo songteksten.net

Oud Beatles-podium en aantekeningen Paul McCartney te koop

Een oud houten podium, een papiertje met een haastig opgekrabbelde tekst en een gebruikte asbak. Op het eerste gezicht lijken het niet de meest gewilde items, tot je weet dat Ringo Starr die asbak gebruikte in de opnamestudio's op Abbey Road, Paul McCartney op dat papiertje de tekst van wereldhit Hey Jude schreef en de Beatles op dat oude podium optraden voordat ze wereldberoemd werden. De spullen zijn een greep uit de 300 items die vanaf 10 april in New York geveild worden.

Het oude podium uit een kleine zaal in Liverpool, de thuisstad van de Beatles, brengt waarschijnlijk zo'n 20.000 dollar op (ongeveer 17.700 euro). De band gaf daar hun eerste echte optreden in mei 1960, toen de muzikanten zich nog de Silver Beatles noemden. "Dit podium is een uniek stuk dat op de markt komt, en heeft een lange geschiedenis", zegt Jason Watkins, muziekspecialist bij het Amerikaanse veilinghuis.

Het vel met de gedeeltelijke tekst van Hey Jude, die McCartney schreef voor een opnamesessies in 1968, heeft een vraagprijs van 180.000 dollar (ongeveer 158.800 euro). "Deze songtekst is zeer waardevol en speciaal. Het is duidelijk een iconisch nummer dat iedereen kent. Deze handgeschreven aantekeningen hielpen enorm met de opname", zegt Watkins.

Andere hoogtepunten tussen de Beatles-spullen zijn een tekening die John Lennon en Yoko Ono maakten en een opnamescript voor de videoclip van Hello, Goodbye uit 1967. De veiling vindt online plaats in het Hard Rock Cafe op Times Square in New York.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren