logo songteksten.net

Broederliefde accepteert dat fouten onder vergrootglas liggen

Rapformatie Broederliefde heeft op Instagram gereageerd op het annuleren van hun optreden tijdens het Bevrijdingsfestival in Zoetermeer. Woensdag werd duidelijk dat het optreden van de Rotterdamse rapformatie niet doorging na veel negatieve reacties.

De reden voor de negatieve reacties was een oud filmpje waarin bandlid Emms antisemitische leuzen scandeerde. Broederliefde begrijpt dat veel mensen daar boos over waren. "Wij zijn mensen zoals een ieder. Ook wij maken fouten, alleen komen ze bij ons vaak onder het vergrootglas, wat ook logisch is en wat wij ook accepteren."

Wel vindt de groep het jammer dat ze nu dubbel worden gestraft en dat ze vier jaar na het incident nog steeds worden uitgemaakt voor antisemieten. De rappers van Broederliefde hebben meerdere keren spijt betuigd en zijn ook naar Auschwitz geweest om het leed van de Joden deels zelf te ervaren. Naar eigen zeggen hebben de rappers oprecht van hun fouten geleerd en groeien ze dagelijks als mens.

De rappers sluiten hun boodschap af door te zeggen dat zij hebben geleerd om te accepteren en hopen dat ook veel anderen leren te vergeven. Ook laten ze weten zich positief te blijven inzetten voor een "samenleving waarin voor ons iedereen gelijk is."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren