logo songteksten.net

Ovatie voor Simone Kleinsma bij Hello Dolly-première

Simone Kleinsma en het ensemble van de musical Hello Dolly! kregen zondagavond bij de première van de voorstelling in het Nieuwe Luxor in Rotterdam een minutenlange staande ovatie. Het was lange tijd onzeker of de 61-jarige actrice op kon bij de première omdat zij problemen met haar stembanden had. Maar haar stem hield het tijdens de hele voorstelling. Kleinsma was zichtbaar ontroerd tijdens het slotapplaus.

De musical Hello, Dolly! vertelt over een koppelaarster die zichzelf heeft voorgenomen de selfmade miljonair Horcus ten Gelder voor zich te winnen. Zij doet dit terwijl de twee winkelbedienden van Ten Gelder voor het eerst naar New York reizen om echte liefde te vinden. Simone Kleinsma speelt de rol van Dolly Levi; Paul de Leeuw en Jörgen Raymann delen de rol van Horcus ten Gelder.

Kleinsma en het dansensemble waren verantwoordelijk voor de absolute hoogtepunten van de voorstelling. De zaal was doodstil bij de scènes waarin het hoofdpersonage Dolly met haar overleden echtgenoot praat. Kleinsma verloor twee jaar geleden zelf ook haar echtgenoot.

Minutenlange ovatie

Verder kreeg vooral het energieke dansensemble het premièrepubliek op de stoelen. De enige minutenlange ovatie tijdens de voorstelling was na een wervelend shownummer halverwege de tweede helft, als hoofdpersonage Dolly na lange tijd haar grootste rentree maakt in haar favoriete restaurant.

Hello Dolly! werd in het seizoen 2005-2006 voor de laatste maal in Nederland opgevoerd, toen met Willeke Alberti in de hoofdrol. De musical was onlangs op Broadway een gigantische hit met Bette Midler in de titelrol. De musical is tot en met januari 2021 in de Nederlandse theaters te zien.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren