logo songteksten.net

Valpartij leidde tot soloplaat Willie Wartaal

Rapper Willie Wartaal dankt zijn eerste soloplaat aan een pijnlijk moment in zijn leven. Op Koningsdag 2018 viel hij van een podium, brak zijn enkel en belandde op de bank. Daar ontstond het idee voor zijn solo-avontuur, zo vertelt het De Jeugd Van Tegenwoordig-bandlid maandag in het AD.

"Die valpartij is een 100 procent blessing geweest", aldus Wartaal, die eigenlijk Olivier Locadia heet, in de krant. Hij is ervan overtuigd dat hij zonder de verplichte rust tijdens zijn herstel de plaat nooit had gemaakt. "Gek hè? Ik was mijn verlangen misschien onbewust aan het wegdrukken."

Het is inmiddels vijftien jaar geleden dat De Jeugd Van Tegenwoordig doorbrak met hit Watskeburt?! Inmiddels is er een nieuwe generatie rappers, maar Wartaal ziet zijn jonge collega's niet als zware concurrentie. "Probeer maar eens te doen wat ik heb gedaan. Blijf maar eens vijftien jaar on top of your game. Ik kijk soms wel een beetje neer op die jonge gasten, eerlijk gezegd. Wat ik bedoel: iets wat al gedaan is opnieuw uitvoeren, is niet zo moeilijk. Wij hebben met De Jeugd onze eigen stijl uitgevonden. Dat zal altijd veel waard blijven."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren