Afrojack en gospelkoor interval act tijdens songfestival

Door ANP, maandag 9 maart 2020 10:26, bron: ANP

Terwijl de stemmen tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival op 16 mei worden geteld, treedt er een speciale gast op. Head of Show Gerben Bakker bevestigde maandagochtend op NPO Radio 2 dat niemand minder dan Afrojack de zogenoemde interval act mag gaan verzorgen.

"Wij gaan iets heel waanzinnigs doen met iemand die uit Rotterdam komt en al jarenlang in de top 10 van beste dj's ter wereld staat: onze eigen Afrojack", kondigde Bakker aan in de ochtendshow van Bart Arens. Afrojack zal niet alleen het podium betreden en achter zijn dj-booth plaatsnemen. "Het thema van het songfestival is Open Up, dus we willen verschilllende stijlen met elkaar verbinden", aldus Bakker.

Dat betekent dat de dj/producer samen met een liveorkest van 65 man, een 25-koppig gospelkoor en een dancecrew van 40 man de show zal gaan verzorgen. Bakker: "Nog nooit eerder stonden er zo veel man op een songfestivalpodium." Eerder verzorgden wereldsterren als Justin Timberlake en Madonna de interval act. De Queen of Pop kreeg tijdens de editie van vorig jaar een lading kritiek over zich heen omdat haar optreden toen nogal vals was.

Scenario's

Of er überhaupt wel fans in de zaal getuige kunnen zijn van het optreden, valt nog te bezien. De NPO oriënteert zich momenteel op verschillende mogelijke scenario's. De woordvoerder wil niet ingaan op de inhoud van deze mogelijke scenario’s. Hij wil niet zeggen of een daarvan is de liedjeswedstrijd in Rotterdam Ahoy door te laten gaan zonder publiek.

"Er zijn allerlei scenario's mogelijk", aldus Bakker. "Het zou mij en de fans pijn doen als het zonder publiek moet, maar ik weet niet welke kant het op gaat. We focussen ons nu op een uitverkochte zaal en een goede show. Mocht er van hoger hand een beslissing worden genomen, dan zien we wel verder."
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren