logo songteksten.net

Festival Other Futures in Amsterdam gecanceld vanwege corona

Het festival en de tentoonstelling van Other Futures 2020, oorspronkelijk gepland voor het paasweekend, is afgelast vanwege de ontwikkelingen met het coronavirus. Een groot deel van de deelnemers aan het evenement waarop wordt nagedacht over de toekomst komt uit het buitenland, met name uit Azië.

"Het risico dat we een festival zonder onze Aziatische en inmiddels ook andere internationale deelnemers hebben, met een summier aantal acts, lezingen en optredens, is te groot", stelt de organisatie. De eerste editie vond in februari 2018 plaats in de Melkweg met 72 deelnemers uit 31 landen.

De tweede editie zou plaatsvinden in het Felix Meritis. De planning is dat het evenement, dat vorige keer vele duizenden bezoekers trok, nu in november is.

Meer evenementen gaan niet door

Het is niet het eerste grote culturele evenement dat wordt afgelast. Ook de grootse première van Netflix-serie De brief voor de koning is gecanceld vanwege het coronavirus en de release van de nieuwe James Bond-film No Time To Die is een half jaar opgeschort.

De organisatie van het Eurovisiesongfestival, dat half mei plaats moet vinden, heeft bekendgemaakt zich te beraden op alternatieve scenario's. Mogelijk wordt overwogen het liedjesfestijn zonder publiek door te laten gaan.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren