logo songteksten.net

Bestuur Pride Amsterdam treedt af wegens Huffnagel-rel

Het voltallige bestuur van het evenement Pride Amsterdam treedt af. Hiertoe hebben de vijf bestuursleden besloten na de commotie over uitspraken van voorzitter Frits Huffnagel. Hij stelde in een interview dat de grens voor migranten gesloten zou moeten blijven omdat de vader van een "zielig migrantenkind misschien wel oorlogsmisdaden heeft gepleegd".

De uitspraken leidden tot veel opschudding en kritiek, zowel in binnen- als buitenland. Zo'n honderd organisaties die samenwerken met Pride Amsterdam eisten dat Huffnagel zou opstappen, omdat zijn uitspraken niet getuigen van de tolerantie, acceptatie en inclusiviteit waar Pride Amsterdam wel voor zou moeten staan.

Het bestuur vond dat Huffnagel kon aanblijven, maar besluit nu toch op te stappen omdat de discussie over de kwestie de normale gang van zaken rond de botenparade en de feestweek in de weg zou staan. Het afgetreden bestuur beklemtoont dat de crisis geen invloed heeft op de komende editie van het evenement.

Partijen in de Haagse gemeenteraad willen ook dat VVD-coryfee Huffnagel opstapt als voorzitter van het Bevrijdingsfestival in Den Haag, een van de grootste bevrijdingsfestivals van Nederland. De Haagse Stadspartij vindt dat de voorzitter van dit evenement "een hoger moreel kompas" moet hanteren en dat Huffnagel met zijn ongenuanceerde uitspraken over een "vreselijk menselijk drama" daar geen blijk van geeft.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren