logo songteksten.net

Peter Koelewijn geëerd met oeuvreprijs tijdens Buma Awards

Peter Koelewijn is maandag tijdens de uitreiking van de Buma Awards geëerd voor zijn gehele oeuvre. In Studio 21 kreeg de 79-jarige zanger, vooral bekend van de klassieker Kom van dat dak af, een Lifetime Achievement Award. Naast artiest is Koelewijn ook jarenlang actief als tekstschrijver en producent.

Eerder werd al bekend dat dj Ben Liebrand werd onderscheiden met een Gouden Harp en Pepijn Lanen, bekend van De Jeugd van Tegenwoordig, met de Lennaert Nijgh Prijs. Andere winnaars zijn Aart Strootman, die de Classical Award kreeg, en Bart Westerlaken. Hij ontving de Buma Award Filmmuziek voor zijn werk voor Penoza: The Final Chapter. Televisietunemaker Stephen Emmer kreeg een Multimedia Oeuvre Award.

In de categorieën Buma Award Nationaal en Internationaal voor de meest gedraaide en bestverkochte nummers in en buiten de Nederlandse grenzen was songfestivalwinnaar Duncan Laurence een van de grote winnaars. De zanger mocht twee beeldjes ophalen voor zijn succes met Arcade in binnen- en buitenland. IJskoud van Nielson en Als het avond is van Suzan & Freek eindigden op plaats twee en drie in de categorie Nationaal.

Martin Garrix kreeg drie awards toebedeeld. Hij won onder meer de hoofdprijs in de categorie internationaal voor zijn hit Summer Days met Macklemore en Patrick Stump. Vincent van den Ende, zoon van Joop en Janine, werd tweede voor zijn schrijfwerk aan het nummer Undecided van Chris Brown.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren