logo songteksten.net

VVD wil afgetreden voorzitter Huffnagel toch op Pride Amsterdam

Het roze netwerk van de VVD wil dat de afgetreden Pride Amsterdam-voorzitter Frits Huffnagel toch meevaart tijdens de botenparade. Dat laat de partij maandagavond op Twitter weten. "De Pride Amsterdam is een feest van alle meningen", stellen de liberalen.

Huffnagel trad maandagavond af na een storm van kritiek over uitspraken van de VVD-coryfee in het Radio 1-programma Spraakmakers. Hij stelde in een interview dat de grens voor alle migranten gesloten zou moeten blijven omdat de vader van een "zielig migrantenkind misschien wel oorlogsmisdaden heeft gepleegd".

De uitspraken leidden tot veel opschudding en kritiek, zowel in binnen- als buitenland. Zo'n honderd organisaties die samenwerken met Pride Amsterdam eisten dat Huffnagel zou opstappen, omdat zijn uitspraken niet getuigen van de tolerantie, acceptatie en inclusiviteit waar Pride Amsterdam wel voor zou moeten staan. Hij impliceerde met zijn uitspraken dat ook lhbti-vluchtelingen niet in Nederland welkom zijn.

Op sociale media roepen diverse lhbti maandagavond al op ook de VVD te weren op de Pride Amsterdam vanwege hun uitnodiging aan Huffnagel. Partijen in de Haagse gemeenteraad willen ook dat VVD-coryfee Huffnagel opstapt als voorzitter van het Bevrijdingsfestival in Den Haag, een van de grootste bevrijdingsfestivals van Nederland.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren