logo songteksten.net

Peter Koelewijn verschrikkelijk trots op oeuvreprijs

Peter Koelewijn liep maandagavond met een glimlach van oor tot oor op zijn gezicht na afloop van de uitreiking van de Buma Awards. De 79-jarige zanger had even daarvoor een oeuvreprijs voor zijn gehele carrière ontvangen.

De award, een gewichtig beeldje van zeker vijf kilo, moest Peter wel even neerzetten. "Dit is niet niks hoor. Ik kan daar niet de hele avond mee sjouwen", zei hij eerlijk. De zanger voelde zich bijzonder vereerd dat hij dit jaar de Lifetime Achievement Award kreeg van Buma.

"Dit is een hele bijzondere. Ik heb deze van een vereniging die bestaat uit liedjesschrijvers en uitgevers. En als die mensen mij goed genoeg vinden om mij zo'n onderscheiding, eigenlijk de belangrijkste onderscheiding van Buma in het jaar, te geven. Nou dat is toch wel wat", reageerde Peter tegenover BuzzE. "Ik ben er verschrikkelijk trots op en blij mee."

"Ik had het ook helemaal niet verwacht. Tot ze me belden om te vragen of ik dit een goed idee vond. Nou daar hoefde ik helemaal niet over na te denken." Een plekje voor zijn pas verworven beeld moet Peter nog wel zoeken. "Je hebt awards en je hebt awards, maar dit is echt een mooie. Ik denk dat hij ergens in een kast komt. We vinden er wel een plekje voor."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren