logo songteksten.net

'Weinstein vraagt rechter om lagere gevangenisstraf'

Harvey Weinstein zou de rechter die aanstaande woensdag het vonnis over hem moet uitspreken, via zijn advocaten om clementie hebben gevraagd. De gevallen Hollywoodproducent vraagt om 5 jaar achter tralies, 'omdat hij de afgelopen jaren al zoveel heeft geleden', aldus zijn advocaten. Dit meldt TMZ.

Weinstein's juridische team is van mening dat hun cliënt, sinds het vernietigende artikel van Ronan Farrow in The New Yorker in 2017 uitkwam, 'door een hel is gegaan'. "Hij is alles kwijt geraakt en is ten prooi gevallen aan de macht van de media, die hem al schuldig verklaarden voordat er überhaupt een zitting had plaatsgevonden."

De advocaat van de eens zo gevierde Weinstein drong er bij de rechter nog maar eens op aan dat hij in het verleden geen enkele criminele daad heeft begaan. Bovendien zouden twee van de dames die hem aanklaagden jarenlang een 'relatie' met hem hebben gehad. "Ze stuurden hem mailtjes, kwamen vrijwillig naar zijn huis, bedelden om gratis kaartjes voor evenementen en waren vooral uit op een mooie baan of rol in een film."

Ook wees Weinstein's advocaat de rechter op de enorme geldbedragen die hij geschonken heeft aan goede doelen. Zoals er bijvoorbeeld miljoenen dollars zijn gegaan naar de brandweermannen en politie in New York, na de aanslagen van 9/11.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren