Pearl Jam stelt tournee uit vanwege coronavirus

Door ANP, dinsdag 10 maart 2020 07:39, bron: ANP

Pearl Jam gaat deze maand niet toeren door Noord-Amerika. De Amerikaanse band stelt de optredens uit vanwege het coronavirus.

"Als inwoners van de stad Seattle zijn we hard geraakt en hebben we met eigen ogen gezien hoe snel deze rampzalige situatie kan escaleren", schrijven de rockers op Twitter. "De scholen van onze kinderen zijn net als universiteiten en bedrijven gesloten. Het is heftig en het wordt erger voordat het beter wordt."

Pearl Jam is geadviseerd om de shows nu af te blazen omdat het riskant is als grote menigtes bij elkaar komen. "De veiligheid en het welzijn van de mensen die ons steunen is en blijft altijd onze grootste prioriteit."

Van slag

De mannen balen wel enorm van de beslissing. "Het spijt ons zo erg... We zijn erg van slag. Als iemand zich precies zo voelt door dit nieuws, we delen die emotie met je."

De band zou het Noord-Amerikaanse deel van de Gigaton Tour op 18 maart aftrappen. Nieuwe data voor de optredens worden later bekendgemaakt. Vanaf juni doet Pearl Jam ook Europa aan, die shows gaan vooralsnog door. Op 22 en 23 juli staat de band in een uitverkochte Ziggo Dome in Amsterdam.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren