logo songteksten.net

Britse toneelhit komt naar Nederlandse theaters

Het veelgeprezen toneelstuk The Curious Incident of the Dog in the Night-Time komt naar Nederland. Productiehuis Theateralliantie brengt de voorstelling volgend seizoen op de planken. De Nederlandse bewerking zal te zien zijn in zestien grote steden.

De Nederlandse vertaling heet Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht en wordt geregisseerd door Pieter Kramer. In de roman van Mark Haddon, waar het stuk op is gebaseerd, staat de belevingswereld van de 15-jarige Christopher centraal. De jongen leeft met een vorm van autisme. De hoofdrol in de Nederlandse versie wordt gespeeld door acteur Mattias van de Vijver, die eerder onder meer in de RO-familievoorstelling Hamlet schitterde.

De roman The Curious Incident of the Dog in the Night-Time is vertaald in 44 talen. Er zijn wereldwijd meer dan 5 miljoen exemplaren verkocht en de roman sleepte diverse prestigieuze literaire prijzen in de wacht. In 2012 werd The Curious Incident of the Dog in the Night-Time voor toneel bewerkt door Simon Stephens.

Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht is te zien vanaf 1 juli. De kaartverkoop is maandag van start gegaan.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren