logo songteksten.net

Ben Affleck ook doelwit van Harvey Weinstein

Uit recentelijk vrijgegeven rechtbankdocumenten blijkt dat Harvey Weinstein het niet alleen had voorzien op Jennifer Aniston, maar ook op Ben Affleck. Volgens Variety stond de acteur op de 'rode lijst' van de gevallen Hollywoodmagnaat. Weinstein zette mensen op het lijstje waarvan hij dacht dat ze uit de school zouden klappen over het misbruik van de producent.

Weinstein, die woensdag zijn straf te horen krijgt, noemde onder anderen ook Rose McGowan, Zelda Perkins, Lysette Anthony en Rowena Chiu in het lijstje. Een privédetective die voor Weinstein werkte, kreeg specifieke instructies te horen over de mensen op de rode lijst. Als er negatieve verhalen over Weinstein in de media zouden verschijnen, zou de detective een belletje moeten plegen aan de mensen op de lijst. Weinstein wilde weten wie van hen daadwerkelijk naar de pers zou stappen met hun verhaal.

Uit de vrijgegeven documenten kwam ook naar voren dat Weinstein actrice Jennifer Aniston dood wenste, toen zij naar buiten kwam met haar beschuldigingen. "Jennifer Aniston moet dood, die vrouw gaat eraan." De beschuldigingen van meerdere actrices aan het adres van Weinstein ontketende de #MeToo-beweging.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren