logo songteksten.net

Los Angeles Opera noemt beschuldigingen Domingo geloofwaardig

Een onafhankelijk onderzoek van de Los Angeles Opera heeft uitgewezen dat mede-oprichter Plácido Domingo zich ongepast heeft gedragen. Het gedrag van de 79-jarige operazanger werd onderzocht nadat meerdere vrouwen hem hadden beschuldigd van seksuele intimidatie.

Tien vrouwen beweren dat Domingo zich tussen 1986 en 2019 heeft misdragen. Onderzoekers noemen deze beschuldigingen geloofwaardig, laat de Los Angeles Opera weten in een verklaring aan Amerikaanse media. Er wordt niet ingegaan op de details van de beschuldigingen, maar het zou gaan om verschillende incidenten. "Het gevoel dat de vrouwen hadden was verschillend, van sommige vrouwen die zich niet ongemakkelijk voelden tot anderen die een significant trauma ervoeren."

Het gedrag van de Spanjaard werd zes maanden onderzocht door advocaten die niets met de Los Angeles Opera te maken hadden. Ze vonden geen bewijs dat de organisatie de klachten van seksuele intimidatie heeft genegeerd of verdoezeld.

De beschuldigen kwamen vorig jaar aan het licht. Kort daarna stapte Domingo op bij de Los Angeles Opera. Vorige maand bood de zanger zijn excuses aan voor zijn gedrag en zei hij de verantwoordelijkheid voor zijn daden te nemen. Twee dagen later kwam Domingo daar echter weer op terug en ontkende hij dat hij zich had misdragen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren