logo songteksten.net

Boek Karin Bloemen wordt theatervoorstelling

Het boek Mijn ware verhaal van Karin Bloemen wordt een theatervoorstelling. Dat maakt productiehuis Solo Stories donderdag bekend. In haar autobiografie vertelt Bloemen voor het eerst het aangrijpende verhaal van haar jeugd, die getekend is door misbruik, mishandeling en angst.

Het wordt een solovoorstelling. Wie de hoofdrol gaat spelen, is nog niet bekend. Ellen ten Damme gaat speciaal voor de voorstelling nieuwe muziek schrijven.

"In mijn eigen theatervoorstellingen zat wel eens een kleine verwijzing naar mijn jeugd, maar het is nooit echt het hoofdonderwerp geweest", laat Bloemen weten. "Een van de redenen dat ik het boek geschreven heb, is dat ik anderen die vergelijkbare dingen hebben meegemaakt of er op dit moment mee te maken hebben, wil helpen met het gevecht dat ze leveren en met de angsten die ze moeten overwinnen. De belangrijkste boodschap voor hen is toch: ‘als je niet praat, bescherm je de dader, niet jezelf."

Carolien Spaans

Het stuk zal tussen februari en juni 2022 in de Nederlandse theaters te zien zijn. De kaartverkoop start begin 2021. Benno Hoogveld regisseert de voorstelling, Marc Veerkamp schrijft het script.

Producent Solo Stories brengt solovoorstellingen gebaseerd op een persoonlijk, waargebeurd verhaal. De voorstellingen worden gespeeld in kleine en middelgrote theaterzalen, met de acteur of actrice zo dicht mogelijk op het publiek. Dit voorjaar staat Doet sneeuw pijn in de theaters, gebaseerd op het boek van Carolien Spaans, gespeeld door Saskia Temmink.

Welke voorstelling in theaterseizoen 2020/2021 te zien is, maakt Solo Stories in april bekend.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren