logo songteksten.net

Jarige Herman van Veen wil tot 100e optreden

Herman van Veen is nog lang niet van plan om te stoppen met optreden. De theatermaker en muzikant, die zaterdag zijn 75e verjaardag viert, vreest dat het snel met hem is gedaan als hij punt achter zijn carrière zet.

"Als ik niet meer kan spelen, dan is het gedaan. Dan is het op", zegt Herman in AD Magazine. "Spelen is voor mij het grootste geluk. Als het niet meer kan, dan is deze meneer niet meer aanwezig. Ik zal proberen tot mijn honderdste op te treden. Er zijn mensen die zeggen: 'moet dat nou nog?' Dan zeg ik: 'vooral blijven zeggen, en niet komen'."

Dat Herman nu de leeftijd van 75 jaar heeft bereikt, is voor hem nog heel onwerkelijk. "Ik vond vijftig jaar al bijna niet te doen. Maar ik heb het gevoel dat ik toen veel ouder was dan ik nu ben. Ik ben fitter en actiever dan ooit, speel 140 à 160 voorstellingen per jaar."

Genetische mazzel

Herman krijgt dikwijls de vraag hoe het kan dat hij nog zo vitaal is. "Het is genetische mazzel, daar begint het mee. Maar ik dans, ik speel. Het houdt me fit. De longen, de spieren, het denken", aldus Herman. "Mijn huisarts zegt: 'mensen die ouder worden zouden juist méér moeten doen. Stilzitten is niet oogsten'."

Voorlopig zit Herman wel stil qua optredens. Vanwege het coronavirus is zijn theatertour '75 Dat kun je wel zien dat is hij' onderbroken.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren