logo songteksten.net

Willem Voogd speelt in Friese toneelvoorstelling

Acteur Willem Voogd gaat in april weer het theater in. Met het Friese gezelschap Akkers en Velden gaat hij de voorstelling False Flag spelen die vanaf 4 april in Leeuwarden te zien is. Voogd deelt het podium met collega Lourens van den Akker, met wie hij het stuk ook heeft geschreven.

False Flag gaat over twee vrienden die samen plaatsnemen in een vliegtuig. Wat de één niet weet is dat de ander nog nooit heeft gevlogen en doodsbang is. Bang voor vliegen, de techniek achter het vliegen, en zelfs bang voor zijn medemens. Maar waar zijn deze angsten eigenlijk op gebaseerd? Aan de hand van herkenbare anekdotes uit hun persoonlijke leven en historische gebeurtenissen die onze wereld drastisch hebben veranderd, proberen de twee mannen hun angsten te verkennen.

Het stuk is in april te zien in Nummer 39 in Leeuwarden. Het is de bedoeling dat de voorstelling in 2021 door het hele land gaat toeren. Voogd speelde eind vorig jaar in de goed ontvangen komedie HeHoBros, naast cabaretier Pepijn Schoneveld. De acteur was verder onder meer te zien in de hitserie Zwarte Tulp en de eerste drie Mees Kees-films.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren