logo songteksten.net

Radio 5 daagt artiesten uit lied over corona te maken

Het NPO Radio 5-programma Volgspot nodigt artiesten de komende maanden uit om aan de slag te blijven. Tekstschrijvers, muzikanten en cabaretiers worden uitgedaagd om een tekst te schrijven die te maken heeft met de situatie waar we ons in bevinden. In de rubriek ‘Niet zonder ons’ laat Volgspot vier dagen per week de creatieve vruchten horen.

De artiesten worden voor hun inspanningen betaald. Veel cabaretiers, zangers en andere kunstenaars zitten zonder werk nu alle theaters en concertzalen in Nederland voor onbepaalde tijd gesloten zijn vanwege het coronavirus.

"We zitten met zijn allen in een situatie waarin we er het beste van proberen te maken", stellen presentatoren Astrid de Jong en Hijlco Span. "Zelfstandigen in de cultuurhoek worden direct getroffen doordat al hun optredens zijn gecanceld. Op deze manier hopen we het creatieve brein draaiende te houden en kunnen we artiesten financieel een klein steuntje in de rug geven."

De titel van de rubriek ‘Niet zonder ons’ verwijst natuurlijk naar het nummer van Ramses Shaffy. "Wij kunnen niet zonder cultuur en artiesten kunnen niet zonder publiek. We moeten blijven lachen, werken en bewonderen", zeggen Span & De Jong. De teksten voor ‘Niet zonder ons’ mogen overal over gaan, zolang er een link is met de huidige situatie.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren