DWDD staat tijdslot af aan 'troost-tv' van Paul Haenen

Door ANP, dinsdag 17 maart 2020 19:48, bron: ANP

De Wereld Draait Door en de NPO gaan voorlopig op NPO3 aan het einde van de avond een tijdslot afstaan aan het project 'troost-tv' van cabaretier Paul Haenen. In plaats van de herhaling van DWDD zullen oude programma's en filmpjes te zien zijn die troost bieden in deze tijden van coronacrisis.

Dat hebben Haenen en Matthijs van Nieuwkerk dinsdag bekendgemaakt. Het kunnen allerlei programma's en filmpjes uit de oude doos zijn die een gevoel van troost en saamhorigheid opwekken: van concerten tot oude sportwedstrijden of oude afleveringen van Love Letters met Linda de Mol.

Van Nieuwkerk suggereerde op dinsdagavond af te trappen met een oud concert van zanger Gilbert Bécaud. Humberto Tan wordt een van de programmeurs van troost-tv. Hij wil onder meer oude afleveringen van het programma Villa Felderhof kiezen die verbroedering uitstralen, zoals de uitzending met Herman Brood en Majoor Bosshardt uit 1996.

Betty Asfalt Complex

Haenen heeft alle artiesten, schrijvers en kunstenaars van Nederland uitgenodigd om in zijn theater, het Betty Asfalt Complex, korte filmpjes en bijdragen op te nemen voor het Nederlandse publiek. Deze plaatst hij op zijn eigen YouTube-kanaal Betty Asfalt TV.

Het Betty Asfalt Complex is al tientallen jaren een geliefd podium waar vrijwel alle grote artiesten van Nederland hun eerste try-outvoorstellingen doen. Ook gaat de komiek zelf als zijn alter ego Margreet Dolman filmpjes maken en zogenoemde ’vensterbank-interviews’ doen, die hij vroeger voor de VPRO en de landelijke televisie maakte.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren