logo songteksten.net

Holland's got Talent-finalist krijgt vijf jaar cel voor misbruik

Lars de R., die in 2009 in de finale van Holland's got Talent stond, is donderdag in hoger beroep door het gerechtshof in Amsterdam veroordeeld tot vijf jaar cel voor het seksueel misbruik van meerdere jonge jongens. Dat misbruik gebeurde in India, Kroatië en Nederland. Het jongste slachtoffer was vier jaar.

Het misbruik heeft zich voorgedaan over een periode van acht jaar. De R. reisde een paar keer naar India, waar hij - tegen betaling - met jongetjes seks had. In Nederland misbruikte De R. de kinderen tijdens het geven van gitaarles. Ook als activiteitenbegeleider in een Amsterdamse speeltuin maakte hij zich schuldig aan misbruik.

De gitaarspelende finalist van de talentenshow werd in oktober 2018 door de rechtbank in Alkmaar veroordeeld tot vier jaar cel en tbs. Het Openbaar Ministerie, dat in hoger beroep was gegaan tegen dat vonnis, had 6 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging geëist.

De R. is ook hoofdverdachte in een grote kinderpornozaak in België. In die zaak is in januari dit jaar tien jaar cel en vijf jaar tbs geëist.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren