logo songteksten.net

Musical Hamilton en Harry Potter-stuk afgelast in Londen

Twee van de best bezochte theatervoorstellingen van Londen, de musical Hamilton en de toneelmarathon Harry Potter and the Cursed Child, worden zeker zes weken stopgezet. Dat maakten de producenten vrijdag bekend. Zij doen dit om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Hamilton is een musical over het leven van de Amerikaanse founding father Alexander Hamilton. Harry Potter and the Cursed Child is een stuk dat volgt op de succesvolle boekenreeks over een tovenaarsleerling op Zweinstein.

Het vermoeden is dat veel andere voorstellingen snel volgen. Vorige week al ging Broadway, de grote toneelwijk van New York, volledig op slot voor onbepaalde tijd. Ook in Nederland zijn alle theaters een paar weken dicht, in elk geval tot 6 april.

De cultuursector over de hele wereld vreest dat de coronasluitingen veel problemen gaan opleveren voor acteurs en makers achter de schermen. De meeste mensen werken als freelancer en hebben nauwelijks de gelegenheid gehad pensioen of een reservepotje op te bouwen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren