Collega's rouwen om countryzanger Kenny Rogers

Door ANP, zaterdag 21 maart 2020 15:42, bron: ANP

Het nieuws dat de Amerikaanse countrylegende Kenny Rogers (81) is overleden, heeft er zaterdag flink ingehakt bij zijn collega's. Verschillende artiesten staan op social media stil bij zijn dood.

Dolly Parton, die vaak met hem heeft samengewerkt, is erg verdrietig. "Je weet niet hoe veel je van iemand houdt totdat diegene er niet meer is. Ik heb zo veel prachtige jaren en prachtige momenten met mijn vriend Kenny gehad, maar boven alle muziek en het succes hield ik van hem als een geweldige man en een echte vriend."

"Ik ben diep bedroefd om te zien dat Kenny Rogers is heengegaan", twittert zanger Richard Marx, die het nummer Crazy schreef met Rogers. "Hij heeft zo veel voor mij betekend toen ik een jonge songwriter was en we zijn meer dan dertig jaar vrienden gebleven. Ik ga hem echt missen."

Impact

Ook countryzanger Blake Shelton gaat Rogers missen. "Ik kan op Twitter niet uitdrukken hoe groot de impact is die Kenny Rogers de artiest en de man op mij heeft gehad. Hij was altijd erg aardig en een plezier om bij te zijn."

Onder anderen Leann Rimes en Boy George spreken over een groot gemis. Laatstgenoemde blikt terug op een avond dat hij het nummer Islands in the Stream, Rogers' duet met Dolly Parton uit 1982, draaide. "Op een rave die Pushca heette en George Michael danste erop. Mooie herinneringen!"
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren