logo songteksten.net

NPO biedt steun op radio en televisie tijdens coronacrisis

Nederlanders zitten massaal voor de buis tijdens de coronacrisis, en juist tijdens deze periode wil de NPO troost bieden. Daarom maakt de omroep bekend dat de programmering verder wordt aangepast om hulp en ontspanning te bieden via televisie en radio.

"Het zijn onzekere tijden. Natuurlijk informeren we uitgebreid over het laatste nieuws rondom corona, maar we willen ook troost, een helpende hand en ontspanning bieden," vertelt NPO-baas Shula Rijxman. De EO maakt vanaf 25 maart een nieuw dagelijks programma, Nietalleen.nl. Daarin besteedt presentator Bert van Leeuwen aandacht aan mooie en hoopvolle initiatieven opgestart door mensen en instanties tijdens de coronacrisis.

Op televisie en via NPO Start zendt de omroep iconische beelden uit het verleden uit. Zo kunnen mensen terugkijken naar belangrijke momenten uit de sport en muziek. Ook wordt het aanbod van NPO Start uitgebreid met tientallen Nederlandse films.

Radio

Op de radio wordt ook steun geboden aan thuiszitters. Zo kunnen jongeren luisteren naar 3FM, FunX en KX Radio die het programma Eerste Hulp Bij Quarantaine uitzenden. 3FM zal vanaf 23 maart elke dag live gaan op Instagram met een andere dj, die samen met luisteraars een work-out doet of een college geeft. Bij KX kunnen luisteraars meedoen met een popquiz, of een work-out vanuit hun huiskamer.

NPO Radio 2 houdt vrijdag 27 maart ook een Online Festival. Rob Stenders, Wouter van der Goes en Frank van 't Hof geven Nederlandse artiesten een podium van 6 uur 's avonds tot middernacht.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren